Puhutaanpa hetki foliopalloista!

Foliopallot ovat niitä “vappupalloja”

Foliopallot ovat kestäviä, niissä ei ole lateksia eli luonnonkumia. Niille ei pitäisi olla allerginen kuin korkeintaan henkisesti. Me myymme laadukkaita ja standardit täyttäviä palloja. Näissä painovärit on myrkyttömiä ja ne pysyvät sateellakin pallossa, eikä auton sisustuksissa tai lasten vaatteissa ja ihossa. Foliopallojemme yleisimmät valmistusmaat ovat USA ja Italia. Joitain harvoja palloja tulee Kiinasta.

“Kiinapallot”
Puodille tullaan jatkuvasti täyttämään netistä tilattuja palloja. Kuoret saa halvalla tilattua jos vaikka mistä. Valitettavasti laatu on usein sen mukaista ja pallojen kesto on myös aivan eri luokkaa kun laadukkaammilla valmistajilla. Monet juhlatarvikkeita myyvät myymälät saattavat myydä aika heikkolaatuisia palloja. Hyviä laadukkaita merkkejä ainakin Anagram/Amscan, Qualatex Grabo, Betallic.

Jos kuitenkin tilaat tai olet tilannu jo jänniä palloja kun halvalla sai….

-täytätä ne lähellä juhlapäivää.
-älä anna lasten leikkiä tai varsinkaan laittaa palloja suuhun
-älä syytä täyttäjää, jos pallo leijuu ylösalaisin tai ei leiju 😀
-älä muistele meitä pahalla jos muualta ostettu pallo värjää auton tai vaatteet kastuessaan.

Mitä foliopallot maksaa?

Foliopallot maksavat täytettynä painoineen useimmiten 5-13€/kpl Foliopalloja myydään ja täytetään useissa kaupoissa. Meidän erikoisuutemme on se, että teemme palloista asetelmia ja kimppuja pelkän täyttämisen lisäksi.

Värikäs palloasetelma 5v juhliin. Korkeutta liki 2m. Papukaija on noin 90cm mittainen, vaikka usein kuva antaa paljon pienemmän mielikuvan.

Kesän ja talven vaikutus folioissa

Kesällä foliopallojen kanssa on eri haasteet kuin talvella. Kesällä kuumuus on palloille surmaksi. Niitä ei saa HETKEKSIKÄÄN jättää kuumaan autoon. Kun auton lämpötila nousee niin kaasu pallossa laajenee ja saumat pettävät. Se käy todella nopeasti. Parkkeeraa siis auto parkkihalliin tai varjoon kun käyt kaupassa. Älä jätä kotona palloa ilta-auringon käristettäväksi ikkunan viereen.

Talvella ja kylmässä pallot näyttävät vajailta. Kyse on samasta ilmiöstä kuin kesälläkin, mutta paljon pallolle vaarattomampana. Me täytämme foliot huoneenlämmössä täydeksi. Kun pallojen kanssa menee viileämpään ilmaan, kutistuu kaasu pallon sisällä ja saa sen näyttämään vajaalta tai rikkinäiseltä.

Puodille kiiruhtaa talvella joka viikko joku takaisin suru puserossa. Pallo on heti mennyt rikki. Siinä sitä sitten fysiikkaa ihmetellään kun pallo on taas ihan ehjä kun se on puodilla sisällä lämpimässä.

Talvella pallo kokee kohtalonsa jos se päästetään vapaaksi painostaan ja se oleilee lähellä takkaa. Katossa lämpötila nousee yllättävän kuumaksi ja saumat saattavat pettää.

Älä päästä foliopalloa luontoon!

Pallopäästöistä on päästy aika hyvin eroon. Kyselyitä tulee aina vaan vähenevissä määrin, mutta silti näen suomalaisten tekemiä somevideoita joissa foliopallojakin päästetään luontoon. Ne on muovia ja eivät maadu. Niitä ei kuulu päästää karkuun!

Keväisiä perhosia

Painot joita käytämme

Pyrimme välttämään vahinkokarkaamisia käyttämällä painavia metallipainoja tai hiekkapainoja. Käytämme prikkoja ja hiekkaa myös niiden helpon kierrätettävyyden ja lyhyemmän logistiikan vuoksi.

Hiekkapainojemme hiekka on suomalaisen valmistajan hiekkapuhallushiekkaa. Se sopii sellofaanin poiston jälkeen suoraan kompostiin laitettavaksi maatuvan kumipallonsa kera.

Käytämme myös jonkun verran muovipainoja, jos se on turvallisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi paras ratkaisu.

Isompia foliomääriä palloja vapun ajalta.