Pallopuodin tarina

2015  myöhään keväällä koettiin suuri älynväläys!

Lapsen ilmapallo, joka oli vappuna ostettu, ei enää pysynyt ilmassa. Pieni 9kk ikäinen tyttö katsoi lohduttomana ryppyistä minions palloaan.

”Voi kun olis heliumpullo niin täyttäisin sulle ton pallon ja taas olis maailman siistein lelu leikkikunnossa”

vaan ei ole pulloa ei…

”kun sulla on syksyllä synttärit niin sitten ostan sulle uuden pallon!”

Vaan mistä ostan kun ei ole enää Tiimaria? Heeeei! Ei oo enää Tiimaria?!! Nyt voin laittaa sen pallokaupan pystyyn, josta joskus haaveiltiin!

Siitä se ajatus sitten lähti ja heti seuraavana päivänä muistin, kuinka tällä seudulla oli yrityksenä vaikea saada palloalan palvelua mistään. Nekin asiakkaat olisivat vielä palveltavissa!

Uskomaton Pallopuoti avasi ovensa 2015 juuri ennen halloweenia

Vanhalla Hämeentiellä oli katutason tila vapaana ja sinne pallopuoti majoittui. Ensimmäinen vuosi tehtiin hommia lapsi kainalossa ja syksyllä 2016 aloitettiin pallojen kanssa täysipäiväinen työskentely kun tyttö meni tarhaan.

2017 syksyllä muutettiin Orikedolle isompiin tiloihin

Asiakkaiden koko kasvoi ja yksityisasiakkaidenkin tilauksia alkoi olla niin paljon, ettei enää tila riittänyt vanhalla puodilla. Tavallisesta ovesta ei mahtunut kovin suuria juttuja läpi ja varastointikin tuotti ongelmia.

Uudet tilavammat ja korkeammat tilat mahdollistivat isompien asioiden tekemisen. Autolla pääsee sisälle halliin pakkaamaan ja purkamaan.

Kesä 2018 toi mukanaan uusia haasteita

Kesän aikana kävi selväksi, että nyt on yksin puurtamisen ajan tultava loppuun. Työmäärät olivat kasvaneet niin suuriksi, ettei enää yksi nainen sitä määrää saa pysymään hyppysissä. Myös uusi äitiysloma alkoi ilmoittelemaan tulemisestaan, joten uuden ilmapalloninjan haku laitettiin syksyllä 2018 käyntiin.

Vuosi 2019

Vuosi lähti rytinällä käyntiin, uuden ilmapalloninjan aloittaessa työt. Ja nyt täällä kirjoittelee tammikuussa aloittanut Jenni. Uuden opettelua, yritystä ja erehdystä, onnistumisen riemua, tätä kirjoittaessa on takana liki vuosi seikkailua ja suuria saappaita. Kevät meni pitkälti räpiköidessä ja koittaessa selviytyä uusista kuvioista. Yrittäjämme Essin oli vaikeaa pysytellä poissa puodilta, ja luottaa toimintaa toisen käsiin, täysin ymmärrettävää. Vähitellen kuitenkin saatiin arki rullaamaan, häämessut, ystävänpäivä, pääsiäinen, vappu ja valmistujaisviikonloppu. Välissä muutama isompi urakka kauppakeskuksissa. Kaikista selvittiin, kevät kääntyi kesäksi ja alkoi hääsesonki ja hieman rauhallisempi tahti. Syksyn käynnistyessä on taas paiskittu nelikätisesti hommia, mausteena puodin maskotti, alkuvuodesta syntynyt palloperheen uusin jäsen. Talvi lähestyy, sen myötä puodin tulevaisuus ja arki näyttää hyvältä. Jahka loppuvuosi saadaan selätettyä, vuosi 2020 tulee olemaan super!